Over mij

Op een middag waren er vrienden van mijn man op bezoek en zij vreet energie.  Echt iemand die je gewoon helemaal leegzuigt (zonder dat ze het zelf doorheeft trouwens). Dus ik was blij dat het einde van de middag in zicht kwam. Stellen de heren doodleuk voor om wat te eten te halen, want de kinderen waren nog zo lekker aan het spelen! Vervolgens stond ik in de keuken te huilen omdat ik zo moe was, maar ik had niet het lef om nee te zeggen tegen het voorstel en begreep ook niet waarom ik mij zo leeggezogen voelde.
Van sommige mensen of situaties werd ik gewoon doodmoe en dit was één van de vele situaties in mijn leven. Toen ik ook nog lichamelijke klachten kreeg ben ik een coach gaan zoeken om mij te begeleiden. Doordat ik continu bezig was om voor anderen te zorgen, niet wist om te gaan met alle prikkels, moeite had met kritiek en emoties van anderen en dit dus probeerde te voorkomen, was ik alleen maar bezig met mijn hoofd en niet meer met mijn gevoel en mijn eigen lichaam.

Ik heb geleerd om naar mijn eigen lichaam te luisteren. Hierdoor sta ik veel zekerder in mijn schoenen wat erin resulteert dat ik nee kan zeggen tegen bepaalde situaties of personen zodat ik niet meer wordt leeggezogen. Ik weet nu waar mijn grenzen liggen en wat ik kan doen als ik er toch een keer bewust overheen ga. En mijn gevoeligheid? Deze zet ik nu in als kracht!

Ik ben niet bang voor een uitdaging. Als ik ergens voor ga, dan ga ik er ook voor de volle 100% voor en maak het ook af. Ik sta bekend om mijn analytisch denkvermogen, perfectionisme, behulpzaamheid en ik ben een tikkeltje eigenwijs. Ik leef steeds meer en meer vanuit mijn gevoel en intuïtie.

Het is niet jouw omgeving die jou leegzuigt, overprikkelt en je over jouw grenzen heen laat gaan. Ik ben er van overtuigd dat jij dit zelf laat gebeuren. Gevoeligheid zorgt ervoor dat je onbewust openstaat. Als je openstaat komen prikkels en opmerkingen bij jou binnen en kunnen anderen jou als het ware leegzuigen.

Als je mij zou kennen dan zou je weten dat:

  • Ik graag thee drink, groene thee met citroen in de ochtend en rooibos in de avond
  • Afspraak is afspraak en ik het heel irritant vind als anderen zich niet aan een afspraak houden
  • Ik eigenlijk altijd wel een steen bij mij draag of in de buurt heb zoals rode kwarts, apatiet en bergkristal
  • Er heel erg vaak pantoffels aan mijn voeten zitten, zelfs in de zomer
  • Ik 2 fantastische kinderen en een man heb (en dat ik ze soms alle drie wel achter het behang wil plakken)
  • Het meestal een zandbak op mijn bureau is omdat één van de katten er gezellig bij komt liggen.
More than Stones Healing