Pas jij je aan?

Als je gevoelig bent voor prikkels, dan pas je je (onbewust) aan. Zo ga ik naar de supermarkt op momenten waarvan ik weet dat het meestal rustig is. Als ik er toch niet aan ontkom om op een drukker moment te gaan, dan zorg ik ervoor dat ik mijzelf vooraf bescherm en dat ik achteraf de tijd neem om alle prikkels te verwerken en van mij af te zetten.

De eerste stap hierin is jezelf goed aarden / gronden zoals dit wordt genoemd. Dat houdt in dat je contact maakt met de aarde. Wij, vrouwen, zijn vaak erg bezig in ons hoofd met alle dingen die nog gedaan moeten worden, bezig met het herkauwen van dingen die gebeurd zijn en ondertussen proberen te multitasken met hetgeen we nu aan het doen zijn. Hierdoor vergeten we af en toe (en sommigen onder ons misschien wel heel erg veel) dat er nog een lijf onder ons hoofd hangt. En juist dat hangen van dat lijf onder je hoofd is niet zo handig. We moeten juist uit ons hoofd en in ons lijf zodat we naar ons lichaam leren luisteren. Stevig met beide voeten op de grond en jouw lichaam je hoofd laten ondersteunen. Door gericht met je aandacht naar je voeten te gaan en te voelen hoe je voeten contact maken met de grond haal je je aandacht uit je hoofd naar je lijf. Mogelijk gaan je voeten kriebelen door alle aandacht die jij ze geeft of worden ze warm. Dan ben je lekker bezig en maak je goed contact met de aarde. Voel je nog niks? Niet getreurd, oefening baart kunst.

Als je goed geaard /gegrond bent, dan is je lichaam in staat om alle prikkels af te voeren de aarde in. Dus eigenlijk is jezelf aarden net zoiets als de stop uit het bad trekken nadat je een uurtje heerlijk hebt liggen weken; alles wat je niet meer nodig hebt mag wegstromen.

Zo kan je het jezelf ook voorstellen. Na een bezoekje aan de supermarkt maak je contact met de aarde en stel je jezelf voor dat alle indrukken en prikkels die jij niet meer nodig hebt zo van je afglijden de aarde in. Dat ruimt lekker op!

Vanuit de aarde mag je ook weer positieve, schone energie ontvangen. Deze kan jou onder andere helpen om je te beschermen tegen prikkels. Dit doe je als volgt: maak via je voeten contact met de aarde en vraag om jouw lichaam en aura te vullen met een stralend licht van goud. Visualiseer (een ander woord voor denken in plaatjes) dat dit gouden licht vanuit de aarde via jouw voeten omhoog komt en zo door heel jouw lichaam heengaat. Door jouw kruin komt dit stralende gouden licht naar buiten om als een fontein om jouw lichaam heen stromen. Dit stralende gouden licht werkt als een schild om prikkels tegen te houden.

Ook zijn er geweldige steen zoals zwarte toermalijn, bronziet en (zilver) shungiet welke het proces van aarden en beschermen ondersteunen. Heerlijke stenen om bij je te dragen wanneer je de drukte in gaat voor de boodschappen.

Wat denk je? Ben jij al in staat om jezelf aan te passen zodat je minder vermoeid raakt van het boodschappen doen? Of kan je nog wel wat hulp gebruiken?

Iedere maand geef ik 5 gratis sessies weg voor 5 vrouwen die mijn hulp goed kunnen gebruiken. Ook geïnteresseerd? Vraag hier je een gratis sessie aan.

Liefs,
Anneloes

0 reacties