Visualisatie: Ontmoeting met een dier

Hieronder een zeer fijne visualisatie. Als je in de reacties onderaan deze visualisatie achterlaat welk dier jij hebt mogen ontmoeten, dan krijg je van mij de spirituele betekenis van dit dier.

Je loopt op een pad in een bos. Aan weerszijde van het pad staan varens en lage planten. Je hoort geritsel van een diertje tussen de begroeiing. De bomen filteren het zonlicht. Je hoort een vogel ergens boven in de takken. Voor je op het pad ligt een dikke boomstam. Hij is dwars over het pad gevallen. Om er voorbij te komen moet je eroverheen klauteren of eromheen stappen. Daarna volg je het pad weer. Je komt uit op een open plek in het bos. Je ziet de resten van een oud kampvuur met eromheen wat liggende boomstammen. Je gaat op een ervan zitten.

Je kijkt rond op deze open plek. Aan de rand van het bos zie je tussen de bomen beweging. Er komt een dier tevoorschijn dat rustig naar jou toe komt. Het lijkt wel of het dier speciaal voor jou gekomen is. Als het dichterbij is, groet je het. Je bent helemaal niet bang. Het dier komt nog dichterbij en je kunt het aanraken en voelen. Je kunt het aaien, wat je maar wilt. Het dier is niet voor niets naar jou toe gekomen. Het lijkt wel of het je iets wil zeggen of je iets wil laten zien. Kijk maar. Laat gebeuren wat er gebeurt. Je kunt ook vragen stellen.

Ik laat je nu alleen met het dier in het bos. En als er geen dier is gekomen, blijf je gewoon op deze plek in het bos zitten en kijk je naar de planten en bomen, voel je de zon op je en geniet je van dit rustige moment.

Dan voel je dat het tijd is om het dier weer te laten gaan. Je neemt afscheid en bedankt het. Het dier verdwijnt in de bosrand. Jij staat op en begint aan de terugweg. Je loopt over het pad terug het bos in, langs of over de omgevallen boomstam en verder tot het punt waar je aan deze wandeling begon.

Bron: Visualisaties voor ontspanning en inspiratie van Tara Wilders

6 Reacties

 1. Fleur

  Er kwam een vlinder naar mij toe.

  • Morethanstones

   Hallo Fleur,

   Wat mooi dat je een ontmoeting had met een vlinder!
   Een vlinder staat voor transformatie, magie, schoonheid, balans, gratie en liefde.

   Liefs,
   Anneloes

   • Mb

    Ik zag een eenhoorn

    • Morethanstones

     Hallo Mb,

     Een eenhoorn staat voor strijdlust en dapperheid. Aan de hoorn wordt eigenschap van zuiverheid toegeschreven.

     Liefs,
     Anneloes

  • Sandra

   Hi, er kwam een hele lieve leeuw naar me toe.

   • Morethanstones

    Hoi Sandra,

    Wat mooi!
    De leeuw staat voor kracht, trots, energie, sterkte, wilskracht, leider en familie.

    Liefs,
    Anneloes